2015 Donderdag

Dag 1 Le Tour De Plaisir 2015

Wat een beleving op 14 mei 2015. De start was een uur later omdat de heren erg overtuigd waren van hun capaciteiten. Bij de laatste training afgelopen zondag werd er doodleuk aangegeven dat 150 vlakke kilometers wel binnen de 5 uur waren te doen. Wij, de mindere goden hebben het geweten. Even vanaf de start. Na een moeizame aanloopfase in de planning is er in december een extra noodoverleg geweest wat de doelstelling voor het eerste lustrum moest zijn. Met unanieme stemming werd een route richting de weerribben en vervolgens naar Duitsland als wens aangegeven. Henk heeft zijn garmin weer optimaal laten werken en een prachtige route is het feit geworden. Zonder een aantal erkende toppers als Willem N., aanstaand vaderschap, Willem H., nieuwe invulling van de hemelvaart beleving, Germ en Yordi die gezinswensen wilden invullen en het wegvallen door blessures van Dirk en soigneur Richard was er een zeer select gezelschap van 10 fietsers en 2 soigneurs. Ervaren rot Marcel heeft dit jaar Jeroen in de opleiding als assistent soigneur. Bij de eerste stop bij het jaarlijkse veer overgang bleek dat Jeroen nog wel een aantal aanwijzingen nodig had om perfecte broodjes te smeren. Gezien zijn ICT vaardigheden is dit zijn hoofdtaak voor de komende 3 dagen. Marcel rijdt als een paus in de prachtige bus van onze stille sponsor G. Wij willen hem vanaf deze plaats al onze dank uitspreken dat wij over een top bus kunnen beschikken.

Na het veer en de broodjes kwam al snel Giethoorn in zicht. Bij de Harmonie (of de Fanfare) hebben we een lekkere bak koffie gedronken waarbij Joop tot 4 keer achter de ober aan moest voor zijn bakje. Wij zijn wel van mening dat Joop erg begaan is met zijn telefoon, gelukkig was het niet zakelijk maar Joop gaf spontaan een rondje voor de geboorte van een nichtje. Na enkele vriendelijk zwaai momenten met de vele Chinese bootvaarders ging de reis richting Dedemsvaart. Je zou het niet geloven als je er niet bij was maar weer wist Rene de juiste locatie om de eerste uitsmijter te eten. Een prachtig cafe onder de naam ’ T Dorp waren we van harte welkom bij een wat minder strakke blonde bediening maar met een mooi 3 koppig bandje. 10 uitsmijters en 2 platte ballen werden snel gebracht en deze scoorden een dikke 9 op de schaal van 10. Een aanrader, Willem H. blijkt deze locatie ook in zijn top 5 geplaatst te hebben. De reis werd vervolgt om de laatste 45 kilometer tot de eerste rustplaats aan te doen zijnde Jeugdherberg Eulsen. Bij de soigneurs was er paniek, er was niemand aanwezig. Toen wij ons melden was moeder overste aanwezig die direct een vermaning gaf over het aantal slapenden. We hadden 14 aanmelding en maar 12 aanwezigen. Nu moest zij alles weer restoren. Dit was echter minder moeilijk dan zij aangaf aangezien er veel vrije ruimte was. Met 2 * 4 en 2 * 2 slaapplekken konden we om 17.30 uur ons eerste biertje drinken. De angst over weinig voorraad werd snel de waarheid…. De echtgenoot sloop met een krat bier achter ons langs waarna er nog maar 1 krat voor ons over was. Om 20.00 uur was het laatste biertje een feit. In de tussentijd hebben we nog extra platte ballen met aardappelpuree en een enorme mix van groenten genoten.

Gelukkig hadden de soigneurs nog een en ander meegenomen uit Twello. De bekende oeroude kaas van Wim werd aangesneden… 6,5 kilo voor 12 man, Henk was van mening dat 500 gram per persoon iets te ruim was maar dit bleek geen probleem te zijn.

Bij het openen van de kaas doos had Wim nog 21 andere soorten meegenomen. We hebben dus afgesloten met een kaasproeverij. Helaas moet ik het eerste verslag nu beeindigen aangezien de wortel pompoen kaas staat te wachten.

Beste volgers, tot morgen.