2013 donderdag

DONDERDAG 9 MEI 2013

TOUR DE PLAISIR 2013 VAN START.

We zijn weer een jaar verder. Om 8.00 uur staan slechts 11 mannen van de officiële “blanco” ploeg aan de start voor een reis over Nederlandse wegen.

Waarom slechts 11 man:
Onze grote organisator Henk was op het matje geroepen dat hij een 50 jarig feest van vrienden niet mocht missen. Begrijpelijk, maar voor de resterende mannen een enorm gemis. Op wie moesten ze nu mopperen dat de aangegeven 160 kilometers op het eind 175 kilometer werd. Gelukkig bleken Joop en Harry gewillige slachtoffers met hun eigen Tom Tom versie van de Garmich. Vrijdag zal hij aan de start staan.
2e afwezige was Ernst. Ernst heeft zijn vrouw belooft dat de nieuwbouw gereed zou zijn met moederdag. Zodoende kwam hij met bedroefde ogen om 8.00 uur de echte mannen uitzwaaien om vervolgens weer te gaan klussen. Vrijdagavond zal hij zich als erkend kruidendokter melden in Amsterdam.

De 11 mannen worden dit jaar ondersteund door 2 rookies als soigneurs / mecaniciens. De bekende Twellonaren Marcel en Richard waren gecharterd om de zeer opvallende volgauto te besturen. Marcel werd nog vaderlijk toegesproken als schoonzoon door onze oude topper Tonny, hij stond bij het vertrek als altijd alles te controleren.Ten aanzien van de bus dachten onze volgers dat de bus vol zat met zonnecollectoren en waren bijna vergeten te tanken. Willem H. kon ze nog op tijd melden dat alleen de belettering energie gaf.

Over reis kunnen we kort over zijn. Fietsen in Nederland is heerlijk ontspannen peddelen. Misschien was de posbank bij Arnhem een kleine oneffenheid maar voor de rest was het vlakker dan vlak. De meest complicerende factor was een zuchtje wind. Op zich werd hier niet over geklaagd. Als mannen van Hollandse boden kunnen wij uiteraard wel tegen een beetje tegenwind.

Om over het water te komen zou je de bruggen kunnen opzoeken maar onze routeplanner had gekozen voor het veerpont. Bij de ongeveer 13 overtochten met een boot kwam ons dit de neus uit. Ons ritme werd steeds gebroken en mede door 3 lekke banden is het gemiddelde (belangrijk voor een tour rijder) niet om op papier te zetten.

De aankomst in Dordrecht bij de Stay Okay was hart verwarmend. De 2 ondersteuners hadden alle tassen al op de kamers gezet, zo van de fiets af doken de mannen onder de warme douche en gingen voor een rustmomentje even chillen op bed. Marcel en Richard bleven zitten met de 13 biertjes die al waren besteld. Deze zijn later alsnog genuttigd. Tussentijds hebben wij via onze facebook site al de nodige informatie kunnen verstrekken, ook morgen gaan we dit voor jullie regelen.

De avond is nog jong als dit verslag aan het WWW wordt toevertrouwd. Van de receptie komt de eerste opmerking of echt alles op 1 rekening moet komen. Er mag best tussentijds een afrekening worden gedaan….. Maken jullie je geen zorgen, de bekende geldbox “ week van de techniek” is al goed gevuld.

Morgen gaat onze rit naar de hoofdstad. Na de mooie momenten met Willem Alexander zal de stad opnieuw uitlopen en uitzien naar, de op dat moment, 14 mannen van Le Tour de Plaisir.

Het is ons nog niet duidelijk of de NOS ook van deze intocht een live verslag zal verzorgen, kijk morgen goed naar het nieuws voor verdere aankondigingen.

Wij gaan zo slapen, droom allemaal lief en liefdevol en geniet van de vogels. Hier gaan we zorgen voor een optimale fitte groep sporters om 8.00 uur bij het ontbijt.

Tot morgen.